AUTOSURF

STUDIO TRAFFIC

| Apa itu StudioTraffic? | Bagaimana Program StudioTraffic Berjalan? |
|
Akaun e-Currency | AutoSurfer Tools / Perisian Sokongan | PopUp Blocker
| Anti Virus | Anti SpyWare, AdWare, MalWare dan Trojan |
|Perbezaan Waktu Server StudioTraffic dengan Waktu Malaysia |
| Cara Menjalankan Studiotraffic |

Apa itu StudioTraffic?
Sebagai Ahli : Pengiklan StudioTraffic akan membayar anda bila anda melihat web site mereka. Program StudioTraffic lebih kurang seperti iklan di TV di mana anda boleh duduk dan berehat sambil menonton iklan. Perbezaan antara Program StudioTraffic dengan TV ialah Program StudioTraffic MEMBAYAR anda dengan melayari web site pengiklan, manakala TV membolehkan anda menonton program rancangan dengan percuma.

Sebagai Pengiklan : Jika anda mahu iklankan web site anda secara online, macam anda lihat di TV, maka StudioTraffic adalah tempatnya. Fakta penting tentang StudioTraffic adalah anda boleh iklankan web site anda secara PERCUMA.

Apa yang unik tentang StudioTraffic ialah anda boleh menjadi ahli mahupun pengiklan di dalam waktu yang sama. StudioTraffic sangat unik kerana anda boleh mengiklankan web site anda dan pengiklan akan membayar anda kerana melihat web site mereka. Ini memberikan peluang untuk anda meningkatkan pendapatan online anda, dan memberikan peluang untuk mendapat kredit untuk mengiklankan web site anda dalam waktu yang sama.

Bagaimana Program StudioTraffic Berjalan?
SERTAI SEKARANG, dan StudioTraffic akan berikan PERCUMA $10 akaun level. Kemudian apa yang perlu dilakukan ialah login masuk dan KLIK menu Surf STV dan lihat. Satu window baru akan terbuka untuk anda, dan website-website pengiklan akan keluar berterusan secara automatik dalam masa 20 saat setiap satu website. Bila anda telah surf 100-200 website, anda akan diberikan kredit dengan kadar 1% daripada Account level anda.

Jika anda adalah Free Member, anda akan perolehi $0.10 sehari!. Ianya begitu mudah. Anda juga diberi pilihan untuk UPGRADE Account level  untuk perolehi pendapatan yang lebih! Ingat, anda tidak dipaksa untuk membayar apa-apa pada bila masa pun. Gunakan Surf STV seberapa lama yang anda mahu dengan Percuma.

Peluang anda mendapatkan pendapatan antara $0.10 hingga $150 sehari adalah bergantung Account level anda untuk surf lebih kurang dalam satu jam sahaja. Selain itu, anda akan perolehi kredit yang anda boleh gunakan untuk mengiklankan website anda. StudioTraffic mempunyai beribu ahli menggunakan Surf STV setiap masa. Ada beribu ahli di luar sana yang sedia melabur untuk website anda. Cuba anda fikirkan, di mana lagi yang anda boleh memperolehi pendapatan dengan mengiklankan website anda? :)

 

Akaun e-Currency

Jika anda ingin melibatkan diri di dalam dunia perniagaan internet dan menjadikannya sebagai sumber pendapatan, anda tidak dapat tidak perlu memiliki akaun eCurrency seperti E-Gold, StormPay (tak digalakkan) dan Studiopay.

Anda juga dinasihatkan memasukkan maklumat yang betul semasa mengisi borang pendaftaran dan menyimpan semua maklumat seperti username/id, email dan password dengan selamat. eCurrency adalah bank internet anda, jika semua maklumat tersebut hilang, anda bermungkinan menghadapi kesukaran untuk mengakses akaun eCurrency tersebut.

E-Gold : Satu matawang elektronik yang paling dipercayai sejak 1996 lagi. Kadar matawang adalah berdasarkan nilai emas semasa.
Klik untuk buka akaun E-Gold

StormPay : Satu website perantara untuk membolehkan pembayaran atau menerima bayaran menggunakan kredit kad. Saya tak galakkan anda buat pembayaran guna stormpay....banyak masalah seperti charge back dll.

StudioPay : StudioPay ialah matawang elektronik khas untuk program StudioTraffic atau program-program lain di bawah StudioTraffic. (Internal e-Currency)
Klik untuk buka akaun StudioPay

 

AutoSurfer Tools / Perisian Sokongan
Perisian sokongan seperti PopUp Blocker Browser, AntiVirus dan Anti SpyWare, Adware, MalWare, Trojan dan sebagainya adalah AMAT PENTING untuk melindungi PC anda. Di sini saya senaraikan perisian yang dimaksudkan.

PopUp Blocker : Bagi mengelakkan gangguan dari popup website pengiklan semasa anda surf, saya cadangkan untuk menggunakan Browser seperti Mozila FireFox, Avant Browser atau Crazy Browser.

Anti Virus : Pastikan PC anda selamat dari jangkitan virus dari web site pengiklan semasa anda surf, anda digalakkan mempunyai sekurang-kurangnya satu perisian anti virus. Selain Norton dan McAfee anda boleh menggunakan AGV Anti Virus yang boleh dimuat turun secara percuma.

Anti SpyWare, AdWare, MalWare dan Trojan : Ini amat penting untuk mengelakkan hackers atau pengiklan dari mengambil data seperti email, no kad kredit dan sebagainya. Untuk ini, saya syorkan penggunaan SpySweeper, SpyBoot Seek & Destroy dan LavaSoft.

Perbezaan Waktu Server StudioTraffic dengan Waktu Malaysia
Anda dinasihatkan peka kepada Waktu Server StudioTraffic bagi memastikan anda tidak terlepas tempoh pengumpulan credit dalam jangka waktu 24 jam setiap hari.

Server Studiotraffic : 12.01am bersamaan Waktu Malaysia : 12.01 pm
Malaysia awal 12 jam atau 13 jam


Jika anda perlukan bantuan saya, sila emailkan ke fulus2005@yahoo.com .
Sebelum itu, sila pastikan yang anda sertai program StudioTraffic ini melalui URL : http://www.studiotraffic.com/index.php?refid=102976&username=fulus2005.

 

Cara Menjalankan Studiotraffic

 
1- Log in guna username & password masa daftar dulu. Masukkan juga Turing Number di situ. Lihat rajah 1. Then, klik butang Login.

 

 

 

Rajah 1

 
  2- Bila dah berjaya Login, page berikut akan keluar

3- Untuk mendapatkan dapatkan duit, klik Surf STV. Biarkan program tersebut berjalan sendiri secara automatik. Pastikan anda surf paling minima 200 sites sehari. Lihat rajah di bawah

 

 
 

Lihat kepada Sites surfed Today: 381. Itu bermaksud saya sudah surf sebanyak 381 site untuk hari ini. Yang diperlukan untuk free member ialah 200 sahaja. Surf lebih pun tak apa, lagi bagus.


 
  4- Account level anda adalah free member. Free Member akan diberi $10 percuma. Jadi, jika anda surf (autosurf - klik & biarkan) 200 site sehari, anda akan dapat 10 sen US sehari. (lambat laa kalau 10 sen US sehari....kalau nak kaya cepat, upgrade guna duit sendiri laaa...)
5- Bila dah cukup surf 200 site, pi ke bahagian Members Area, klik butang Refresh di Internet Explorer.

 
  6-  Perhatikan perkataan , dihujungnya ada jumlah pendapatan yg anda dapat pada hari berkenaan. Cukup senang.
 
  7- Besok ulang lagi.....sampai seterusnya, boleh buat sambil-sambil check email...tak susah pun. 
 
  8- Duit pendapatan akan disalurkan ke dalam e-gold atau studiopay (kena daftar juga laa...free jer). Dua-dua tu adalah bank internet anda...

 

MACAMANA KALAU MAU UPGRADE?

Kalau nak upgrade account level, mesti kena ada duit laa... satu pakej upgrade ialah 10 dollar US (lebih kurang RM38..). Kalau ada duit di maybank2u.com.my , lagi senang, transfer saja duit tu ke dalam akaun e-gold. Walau bagaimanapun, anda tak leh nak terus masukkan duit tu dari maybank2u.com.my ke e-gold. Mesti ada satu pengantara lain. Salah satunya (yg biasa saya buat) ialah www.goldnow.st . Di web tu kita juga boleh transfer guna kad kredit. So, kalau tak ada akaun internet di maybank2u.com.my  pun tak apa, pakai kad kredit jer. (kad kredit cajnya mahal, sampai 15%...tak yah laaa)

Bila transaksi dah disahkan oleh www.goldnow.st , jumlah yg kita pohon akan dimasukkan ke dalam akaun e-gold. Biasanya dalam masa genap 3 hari bekerja, (so, kalau u masukkan hari Sabtu ker,petang Jumaat ker, kena tunggu lebih dari tiga hari laaa)  masuk laa dlm akaun e-gold anda.


Then, anda Log-in studiotraffic . Dalam mod masih di Members Area, klik pada Upgrade Account now!

  

Seterusnya, page berikut akan kuar. Pada Increase Account Level by itu, anda hendaklah isi dengan gandaan 10, iaitu sama ada 10 (maknanya 10 dollar utk diupgrade, nilai paling minima), 20, 30, 40, 50 100, 110, 200 etc... bergantung kepada kemampuan anda.

Pada Using, anda boleh pilih cara mana anda nak upgrade, sama ada nak guna E-Gold atau Studiopay etc. Pilih E-Gold kalau nak upgrade melalui e-gold.

Setelah semua diisi, klik butang Update di sebelah.


Sebaik butang Update diklik, page seperti rajah di sebelah akan kuar, iaitu e-metal payment order. Borang itu disediakan oleh e-gold. Sapa-sapa nak kuarkan duit dari egold utk dipindahkan ke akaun lain, borang ni lah kena pakai, macam nak kuarkan duit di bank...haaa...macam tu laaa...

Isikan maklumat yg dia nak. Pada Memo tu tulis la apa saja..tak kisah. Tinggalkan kosong pun tak apa.

Pada From, isikan no. akaun e-gold anda. Passphrase tu maknanya password e-gold anda laa...Turing Number, ikut jer nombor yg ada kat situ, salin balik. klik preview.

Pas tu ikut la arahan selanjutnya...saya tak leh nak demo pasa e-gold saya tak ada duit sekarang...hehehehehe


Akhir sekali, check Account Level anda bila semua urusan dah selesai. Kalau yg asalnya Free Member $10, bila dah upgrade, ia akan jadi macam rajah di bawah.

Macam biasa, pendapatan anda satu hari adalah 1% daripada anda punya account level. Kalau account anda $20, maknanya anda akan dapat 20sen sehari (20 sen USA maaa) bila anda surf semua sites yang disyaratkan.

Kalau nak maklumat lanjut, baca di Studio Traffic web site

Selamat mencuba.........

 


 

    

Home